Yogacentrum Eemland

Een bijzondere en unieke locatie aan de Wakkerendijk in Eemnes

Yogacentrum Eemland is een bijzondere en unieke locatie aan de Wakkerendijk in Eemnes waar aandacht is voor de mens als geheel. Het centrum is verbonden aan Natuurgeneeskunde Eemland, waarbij bewust gekozen is voor de verbinding tussen de natuurgeneeskunde, het lichaam en yoga. Yogacentrum Eemland beschikt over twee ruime en sfeervolle yogaruimtes. Daarnaast wordt er in de zomer regelmatig yogales gegeven in de prachtige tuin.

Binnen het yogacentrum worden er lessen gegeven in onder meer Hatha yoga, Saswitha Hatha yoga, Yin yoga, Yogadem, Dynamic Flow yoga, Yoga & Meditatie, Zwangerschapsyoga (cursus), Tieneryoga, Back in Shape yoga , Rug & nek yoga en Stress release yoga (cursus). Tevens is er binnen de lessen aandacht voor onder andere yogafilosofie, prana (adem-en levensenergie) en meridianen, pranayama (ademtechnieken), meditatie en Yoga Nidra.

De lessen worden gegeven door zes professionele en gepassioneerde yogadocenten. De lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde beoefenaars, voor jong en oud.

Yogazolder van Yogacentrum Eemland
De grote yogaruimte van Yogacentrum Eemland

De kernwaarden van Yogacentrum Eemland

De kernwaarden van Yogacentrum Eemland worden gevormd door de begrippen: Basis, Bewustzijn, Bestaan vanuit ontwikkeling, Bloeiend, Binnen-Buiten en Verbinding. Deze begrippen vormen voor ons de kern waar ons centrum voor staat en van waaruit wij werken.

Basis: vanuit ieders eigen basis kun je bij het yogacentrum in rust jezelf ontmoeten. Het yogacentrum zelf staat voor deze basis van rust, persoonlijke aandacht en licht.
Vanuit je eigen stabiele, veilige basis, kan verbinding ontstaat met je diepste ware en authentieke zelf.

Bewustzijn: Bewust-Zijn vanuit aandacht, in contact met lichaam-adem-denken (geest)
‘Door met aandacht  hier en NU te zijn, groeit Bewustzijn.’

Bestaan vanuit ontwikkeling: Het bestaan, het leven bestaat uit continue ontwikkeling en verandering. Voor ons is dit vanuit passie voor de yoga.
‘Elke gebeurtenis in het bestaan, nodigt je bewust uit te ont-wikkelen.’

Bloeiend: Ieder kan werkelijk vanuit volheid bloeien door hartsverbinding met zichzelf.
Wanneer je diep geworteld bent en je innerlijke stem (intuitie) volgt, kom je werkelijk tot bloei.’ 

Binnen-Buiten: Zo binnen, zo buiten. Zowel in jezelf (authenticiteit), in contact met anderen (zuiver, eerlijk en oprecht), zowel tastbaar door de twee yogaruimtes binnen en de mooie yogaruimte buiten (de yogatuin) en zowel binnen (het yogateam van het centrum) en de verbinding naar buiten toe (onze klanten).
Dat wat van binnen gevoed wordt, groeit en laat zich naar buiten toe zien. Zo binnen, zo buiten.’

Verbinding: In (harts)verbinding met jezelf, de ander en het centrum en vanuit het centrum naar ieder die in het centrum zichzelf en de ander wil ontmoeten.
‘Door de verbinding met jezelf en de wereld om je heen ontstaat eenheid; Een ZIJN.’

Het ontstaan van Yogacentrum Eemland

Yogacentrum Eemland is verbonden aan en gevestigd in Natuurgeneeskunde Eemland. Tezamen vormen ze “een praktijk waar aandacht is voor mensen“;  de kernwaarde waar Rini Brink-De Joode, de dragende kracht achter Natuurgeneeskunde Eemland, van begin af aan voor stond.

Rini Brink-De Joode               “Een praktijk waar aandacht is voor mensen.”

Rini was een warme en liefdevolle vrouw, wie aandacht had voor iedereen die haar pad kruiste. Ze wilde iedereen in zichzelf laten geloven en in laten zien welke unieke talenten een ieder bezit. Puur door haar persoonlijke aandacht en die liefdevolle ogen en heerlijke lach. Bij Rini was het thuiskomen bij jezelf onder de aanwezigheid van een veilige en warme vrouw, die je vertrouwen gaf in wie je was.

Rini hield van mensen, van yoga, van het leven, van de natuur en van haar centrum Natuurgeneeskunde Eemland met haar bijzondere chakratuin. Daar vertoefde ze graag, om te genieten van haar vergeet-me-nietjes, de zon en het frisse windje.

Helaas is Rini veel te vroeg heengegaan op 1 mei 2016. Maar haar dood heeft ook zoveel moois teweeggebracht. Haar grootste wens was dat alle yogadocenten, die lesgaven in haar centrum, meer zouden verbinden en dat yoga zou groeien en dat haar lessen overgenoomen zouden worden. En dat is een klein jaar later op 21 maart 2017 werkelijkheid geworden, door de oprichting van Yogacentrum Eemland.

Door haar kracht, liefde, warmte en sterrenlicht is er een aanvullend nieuw centrum ontstaan, waar aandacht is voor mensen. We zijn Rini dankbaar voor alles wat zij hieraan heeft bijgedragen.

“Je rug is recht, sterk en gezond en visualiseer je kruin naar de hemel en die glimlach op je gezicht en neem die glimlach mee naar binnen, want daar zit je levenskracht!”

– Rini Brink

Rini Brink